• slide_1.jpg
  • slide_2.jpg
  • slide_3.jpg
  • slide_4.jpg

alt

Ouăle de prepeliţă cântăresc, în medie, 12 grame. Spre deosebire de ouăle de găină, raţă sau gâscă, ouăle de prepeliţă nu conţin colesterol. Prin urmare, acestea pot fi consumate fără probleme şi de către persoanele suferinde de hipercolesterolemie. Mai mult, ouăle de prepeliţă ajută la dizolvarea colesterolului. Trebuie ştiut faptul că valoarea nutritivă a ouălor de prepeliţă este determinată de greutatea păsării, de condiţiile în care este crescută şi de hrana pe care o consumă.

Oul de prepeliţă, faţă de cel de găină, conţine de cinci ori mai mult fosfor, de şapte ori şi jumătate mai mult fier, de şase ori mai multă vitamina B1 şi de cincisprezece ori mai multă vitamina B2. Mai mult, oul de prepeliţă conţine întregul complex de vitamine A, B, D3, E, calciu, zinc, potasiu şi sulf. Oul de prepeliţă revitalizează practic organismul uman indiferent de vârstă, reglează şi îmbunătăţeşte funcţionarea inimii şi activitatea aparatului circulator, ajută la tratarea şi prevenirea mai multor boli. În secţiunea Reţete a site-ului nostru veţi găsi mai multe reţete pe bază de ou şi carne de prepeliţă, care, sperăm noi, vor îmbunătăţi obiceiurile dumneavoastră alimentare şi vă vor ajuta să vă bucuraţi mai mult şi mai intens de viaţă.

Nu este un mit, este chiar adevarat. Ouale de prepelita sunt intr-adevar primele pe lista de recomandari pentru persoanele care vor sa duca o viata sanatoasa. Desi este mai mic, oul de prepelita poate sa inlocuiasca cu succes oul de gaina din alimentatia noastra si mai mult, sa ne mentina sau sa ne redea sanatatea. Stim cu totii ca ouale de gaina, oricat de bune ar fi, contin colesterol si pot deveni periculoase. Oul de prepelita in schimb, nu numai ca nu contine colesterol, insa asigura si o energie mult mai mare.

In cazul copiilor si nu numai, ouale de prepelita stimuleaza activitatea cerebrala, memoria si sistemul nervos. Consumul de oua de prepelita este bun si in cazul viitoarelor mamici care vor sa asigure o dezvoltare armonioasa a sistemului nervos si cerebral al copilului. Studiile cercetatorilor britanici au ajuns la concluzia ca acei copii care au consumat oua de prepelita au inregistrat un coeficient de inteligenta crescut. Oul de prepeliţă revitalizează practic organismul uman indiferent de vârstă, reglează şi îmbunătăţeşte funcţionarea inimii şi activitatea aparatului circulator, ajută la tratarea şi prevenirea mai multor boli.

Ouăle de prepeliţă au o concentraţie ridicată de acizi graşi mononesaturati. pH-ul acestora este neutru, în timp ce pH-ul ouălor de găină şi de raţă este mai acid. Ouăle de prepeliţă sunt foarte bogate în vitamina A, riboflavină, vitamina B12, acid pantotenic şi acid folic. Din punct de vedere nutritiv, oul de prepeliţă este superior oului de găină (valoare calorică, proteică), dar se aseamănă foarte mult cu oul de raţă. Cel mai ridicat nivelul de colesterol îl are oul de găină, asemănător cu al oului de raţă, în timp ce oul de prepeliţă are în compoziţia sa de aproape 8 ori mai putin colesterol. Astfel, nivelul de colesterol este de doar 12.1 – 17.8 mg/g gălbenuş. Oul de prepeliţă prezintă în compoziţia sa şi o cantitate foarte mare de vitamina A (543UI/100g ouă), o cantitate ridicată de riboflavină (0.8mg/ 100g), de vitamina B12 (1.6mg/100g,), de acid pantotenic (1.8mg/100g) şi acid folic (66mcg/100g). Alte vitamine conţinute de oul de prepeliţă mai sunt : colina (263mg/100g), vitamina K (0.3mg/100g), tiamina (0.1mcg/100g), vitamina B6 (0.2mg/100g), vitamina E (1.1mg/100g) şi niacina (0.2mg/100g). Ca şi minerale, oul de prepeliţă conţine o cantitate ridicată de seleniu (32mcg/100g), fosfor (226mg/100g) şi fier (3.6mg/100g).
Practic, comparativ cu oul de găină,  oul de prepeliţă conţine cu 10.12 % mai multă vitamina A, cu 35 % mai multă vitamina D, cu 12.7 % vitamina E, cu 40 % mai multă vitamina B2 (riboflavina), cu 27.3 % mai multă vitamina B9 (acid folic), cu 18.7 % mai multă vitamina B12, cu 20 % mai multă vitamina B3 (niacina), cu 30 % vitamina B6, cu 22.2 % mai mult acid pantotenic şi cu circa 3.8 % mai multă colină. În plus, oul de prepeliţă este mai bogat cu 18.8 % în calciu, cu 50 % în fier, cu 7.7 % în magneziu, cu 19.5 % în fosfor şi cu 27 % în zinc comparativ cu oul de găină.
Prin urmare, ouăle de prepeliţă sunt singurele ouă dietetice.


Best Quality

CERTIFICAT DE PRODUCATOR seria: CJCP nr.1381403

SC FIF PROD SRL este o microferma care produce si comercializeaza la cele mai bune preturi oua de prepelita pentru consum, oua de prepelita pentru incubat, pui de prepelita, prepelite ouatoare si pentru reproducere, carne de prepelita pentru consum. Va aşteaptam comenzile pe www.prepelitecluj.ro , office@prepelitecluj.ro judetul Cluj, comuna Chinteni. Tot aici gasiti si cateva retete delicioase, cure si tratamente cu oua de prepelita.